Kajaani 28.6.2014 klo 6.00..aurinko paistaa. JES!! Koko viikon ovat Foreca, Ilmatieteenlaitos ja kaikki mahdolliset live-sääpalvelut olleet käytössä 24/7, mutta nyt voi huokaista helpotuksesta.

Heti aamusta innokkaimmat fanit asettuvat parhaille paikoille korien läheisyyteen. Enää pari tuntia ja historian ensimmäinen Cityfrisbeegolf alkaa olla tosiasia. Pelin henki on lyhkäisyydessään se, että 2-4 hengen joukkueet kisaavat 9-väyläisellä radalla, josta kierroksen 12 parasta joukkuetta selviytyy finaaliin ja loput 12 jäävät pikkufinaaliin.

kartta cfg

Klo 11.00 joukkueet ovat kokoontuneet Kajaanin Raatihuoneentorille kuuntelemaan infoa päivän kulusta. Mukana on joukkueita Oulusta, Iisalmesta, Rovaniemeltä, Paltamosta, Joensuusta ja tietysti Kajaanista. Päivä alkoi ns. ”Warm-Up” kierroksella, jossa joukkueet pystyivät vapaasti tutustumaan väyliin. Alusta saakka kävi selväksi, että jo ennakkoon hehkutettu Kajaanin linnanraunioiden väylä tulee olemaan haasteellinen. Noh..niinhän siinä kävi, että kymmeniä kiekkoja pötköttää tälläkin hetkellä linnanraunioiden joen pohjassa.

Ensimmäinen kierros käynnistyi klo 12.00. Tapahtumaa markkinoitiin kaikentasoisille heittäjille ja oli mahtavaa huomata, että mukana oli porukkaa laidasta laitaan (lapsia, naisia, harrastelijoita ja pro heittäjiä). Jo ensimmäisistä heitoista alkaen väylien varteen oli kertynyt mukavasti porukkaa seuraamaan kesän puhutuinta spektaakkelia. Erikoisimmat väylät olivat varmasti jo mainittu linnanrauniot ja väylä nro.  3, jossa joukkueet pääsivät heittämään kiekkoa talon katolta alas. 

Ensimmäisen kierroksen jälkeen oli vuorossa joukkueiden välinen puttikisa, jonka aikana Raatihuoneentorilla riitti vilskettä. Pakko antaa tähän väliin erityismaininta äänekkäälle ja iloiselle Kainuulaiselle yleisölle, joka oli tullut seuraamaan kilpailua puttipaikan ympärille. Itse kisassa joukkueiden tuli heittää 20 kiekkoa 10m päässä olevaan koriin. 5 parasta joukkuetta selviytyi finaaliin. Finaalista muodostuikin trillerien trilleri, kun Team Patonki ja Nippanappa kävivät huikean taistelun voitosta. Välillä kilisi alarauta, välillä ylärauta, heti perään räikeä ohiheitto… kiekko koriin… JA PUTTIKISAN VOITON vie erittäin pienellä erolla Nippanappa Oulusta!!

Ja sitten oli finaalien vuoro. 

Puttikisasta uskomattoman buustin saanut Nippanappa venyi myös pikkufinaalin voittoon jatkoväylän jälkeen. Finaalien alussa järjestäjien korviin oli kantautunut sisäpiiritietoa, että Iippola Fribaus, Awesome Fribaajat ja jo alkusarjassa säväyttänyt Roudiskääpiöt olisivat erittäin varteenotettavia vaihtoehtoja, kun mestaruutta ratkotaan. Sisäpiiri ei taaskaan ollut väärässä, sillä historian ensimmäisen Cityfrisbeegolf voiton nappasi Roudiskääpiöt Oulusta. Voitonjuhlat olivat paikanpäällä vielä varsin hillityt, mutta epäilen, että illalla ”Poika” on saunonut useaan otteeseen.

Cityfrisbeegolf järjestäjät kiittää ja kumartaa. Erittäin suuri kiitos kaikille joukkueille, yhteistyökumppaneille talkoolaisille, DJ Epelille, yleisölle jne! Ensi kesänä tätä herkkua on luvassa lisää.

Tässä vielä voittajajoukkueet:
FINAALI: Roudiskääpiöt, Oulu
PIKKUFINAALI: Nippanappa, Oulu
PUTTIFINAALI: Nippanappa, Oulu

facebook

katsokuvia

katsovideo

Website made by Avedia