Valon Juhla Kajaanissa tammikuussa 2015

Vuosi 2015 on YK:n kansainvälinen Valon Vuosi, jonka kunniaksi TouchDown Productions yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa järjesti Kajaanin Valon Juhlan 9. tammikuuta 2015.

Idea tapahtumaan lähti Eindhovenissa vuosittain järjestettävästä Glow-festivaalista, jossa valosta tehdyt nähtävyydet ja illuusiot täyttävät kaupungin keskustan. Valon Juhlan ideana oli kertoa valon tarina, merkitys, kehitys ja sen monenlaiset käyttötavat. Monet Kauppakadun rakennukset saivatkin yhdeksi illaksi aivan uudenlaisen ilmeen.

Tulevaisuuden valaisin

Suuri osa tapahtumaa oli Valtavalon järjestämä tulevaisuuden valaisin kilpailu. Nämä Kainuun ammattiopiston opiskelijoiden suunnittelemat valaisimet olivat esillä valituissa Kajaanin keskustan yrityksissä viikon ajan ja ihmiset pääsivät äänestämään suosikkiaan.

Valtavalon raadin ja äänestäjien kärkikolmikko: Voittajaksi selviytyi Mervi Keräsen ja Jenna Liuskin Dentelle - valaisin, joka löytyi Lady Linelta. Lisäksi kunniamaininnan saivat Santtu Karppisen ja Silja Kilpeläisen Kajastus - valaisin (Kaakinen), sekä Mila Kärjen Basic - valaisin (Valjus).

vj3

Valon Juhla oli kokonaisuudessaan onnistunut tapahtuma, vaikka lunta satoi koko illan ajan. Kansa oli saapunut Kajaanin keskustaan sankoin joukoin ja normaaliin perjantai-iltaan saatiin hyvää säpinää.

Kiitos kaikille tapahtuman yhteistyökumppaneille ja ennen kaikkea paikan päälle saapuneille ihmisille! 

 

Lisää kuvia tapahtumasta löydät Valon Juhlan Facebook-sivulta.

 

Website made by Avedia